Matematik

Modulus og argument

02. september 2014 af Redub (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportal.

Jeg skal lave nogle opgaver, hvor jeg skal finde modulus og argumentet.

Jeg har følgende oplysninger: 

Jeg kan se, at modulus findes ved hjælp af følgende: 

Er det så bare så simpelt, at jeg skal gøre sådan her: 

Eller er jeg helt forkert på den?

Og jeg kan slet ikke finde en formel for at finde argumentet. Er der en som kan hjælpe mig lidt her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2014 af peter lind

Du har gjort det rigtige.

Når du har fundet modulus r kan du finde argumentet θ af x= r*cos(θ) og y = r*sin(θ)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2014 af SuneChr

Det er vel komplekse tal
z1 = 10 + 20i     og
z2 = 18 + 9i
du mener.
Argumentet af z1 er
\tan^{-1}\frac{20}{10}
tilsvarende for z2


 


Svar #3
02. september 2014 af Redub (Slettet)

Så langt så godt ;)

Jeg har fundet dette eksempel:
 

Det vil altså sige, at i mit tilfælde er cos(v) = 10/22,36

MEN så knækker tråden for mig - "giver i intervallet ] -pi, pi["

Hvordan gør jeg det her?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2014 af mathon

                    sin(2,214) = sin(π - 2,214)
hvoraf
                    v = π - 2,214 = -π < 0,9276 < π
                   
                     


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2014 af mathon

korrektion
                                     sin(2,214) = sin(π - 2,214)
hvoraf
                    v = π - 2,214 =  0,9276

                                              - π < 0,9276  < π


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2014 af mathon

i øvrigt
    er
              -π <  2,214 < π


Skriv et svar til: Modulus og argument

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.