Matematik

Repetetion af 1.g matematik

02. september 2014 af ShadH - Niveau: C-niveau

Vi har fået en matematik aflevering her i 2.g som handler om repetetion i forhold til det vi lærte i 1.g

Her er opgaven: http://tinypic.com/r/2i7bwoz/8

Det er lykkes mig at løse opgave a, da det bare var en forklaring af hvad a og b var i en lineær funktion

Dog kan jeg ikke kom helt rundt om opgave b) og c)

Hvis nogle kunne hjælpe (med en kort forklaring og ikke bare udregninger) ville det være fantastisk.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2014 af peter lind

b) Indsæt de 2 to opgivne funktionsværdier i formlen for g(x). Det giver to ligninger til t bestemme a og b

c) løs ligningen h(x) = 0,175


Svar #2
02. september 2014 af ShadH

#1

I b) 

g(0) = 1450

1450 = b*a0

g(9) = 2750

2750 = b*a9

Jeg sidder fast her. Jeg mangler en b-værdi eller a-værdi, så jeg kan isolerer den sidste.

I C) er jeg slet ikke sikker hvordan jeg skal bære mig ad. Jeg føler at jeg mangler en x-værdi for at komme videre


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2014 af peter lind

1450 = b*a0 = b*1

c) det er jo x værdien du skal finde. Du kan heller ikke rigtig opstille ligningen førdu har fundet g(x)


Svar #4
02. september 2014 af ShadH

hvorfor lige b*a0=b*1?

EDIT: ligemeget. "Ethvert tal opløftet i 0 = 1


Skriv et svar til: Repetetion af 1.g matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.