Matematik

Lommeregner og kvadratrod? TI30XS

02. september 2014 af JonesJones (Slettet) - Niveau: C-niveau

\sqrt[]{}\sqrt[3]{10/4}

Hvordan skriver jeg ovenstående ind på mine nævnte lommeregner?

Har prøvet det med (2nd) og så vælge (^)
Jeg kan godt trykke 10/4, men jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg skriver 3-tallet i kvadratroden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2014 af SuneChr

Det hedder kun kvadratrod, når symbolet ser sådan ud  √
Man har
\sqrt[3]{\frac{10}{4}}=\left ( \frac{10}{4} \right )^{\frac{1}{3}}  som kaldes tredjeroden af 10/4


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2014 af peter lind

Det er ikke en kvadratrod men en kubikrod.

Der gælder 3√a  = a1/3 så du kan bruge eksponentialfunktionen


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2014 af PeterValberg

Se eventuelt side 17 i denne manual til din lommeregner [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
02. september 2014 af JonesJones (Slettet)

Hvad skulle man gøre uden studieportalen. Man bliver hele tiden klogere ;)
Mange tak til jer alle 3 :)


Skriv et svar til: Lommeregner og kvadratrod? TI30XS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.