Fysik

Idealgasligningen

02. september 2014 af Zall - Niveau: A-niveau

Trykket i bildæk skal være 3 bar. Dette er trykket som måles af pumpen ud over atmosfærens tryk. Antag at dækket er pumpet op til det korrekte tryk ved 15 grader celcius.
a.

Anvend idealgasligningen til at finde en formel for dækkets tryk p ved en vilkårlig temperatur T. Kald rumfanget ved trykket p og temperaturen Tfor V. Kald det korrekte dæktryk for p0. Antag, at dækkets rumfang er uafhængig af tryk og temperatur.

Anvend idealgasligningen på formen

(p*V)/T = n * R = konstant

Bemærk, at den færdige formel ikke indeholder dækkets rumfang.

- Jeg har set et indlæg med dette, men de kommer ikke frem med det rigtige svar.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2014 af peter lind

Divider ligningen med V og gang den med T

Bemærk at n, R og V er konstante.


Svar #2
02. september 2014 af Zall

Kan du ikke opskrive det, jeg kan ikke se hvad det skal hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2014 af peter lind

P = n*R*T/V


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. september 2014 af mathon

                   p=\frac{n}{V}\cdot R\cdot T

                   p=c\cdot R\cdot T


Skriv et svar til: Idealgasligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.