Matematik

Funktioner

02. september 2014 af NH123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Har brug for hjælp til denne opgave. Hvad skal man??


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man skal løse ligningen. f(x) = 0 , hvilket er en 3.-gradsligning i x. Bemærk, at summen af polynomiets koefficienter er lig med 0, så man kender en af rødderne.

Svar #2
02. september 2014 af NH123 (Slettet)

hvis man skal benytte solve, hvordan skal man opstille det??


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ligningen er

        x3 - 2x2 - 11x + 12 = 0 .

Da summen af koefficienterne er lig med 0, er x = 1 en rod i polynomiet. Derved kan ved division af polynomiet på venstre side med (x-1) reducere ligningen til en 2.-gradsligning, der let kan løses.


Svar #4
02. september 2014 af NH123 (Slettet)

kan det passe??


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, men det er som nævnt ikke nødvendigt at bruge lommeregner til at løse ligningen.


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.