Matematik

Lineærfunktion

02. september 2014 af StineAmalie (Slettet) - Niveau: B-niveau

heej. 

jeg har problemer med følgende 

i en bestemt kommune kan sammenhængen mellem en families årlige vandforbrug og udgifter hertil beskrives 

f(x)= 30,66x + 306,25

hvor f(x) angiver udgiften til vand (i kr) og x angiver vandforbruget (im3)

1) Hvad betyder tallene 30,66 og 306,25 for udgiften til vand?

2) en familie betaler et år 3234,38 kr for deres vandforbrug. Hvor stort var deres vandfrobrug det pågældende år ?

Hjææælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2014 af peter lind

1) Beregn f(0) og f(x+1)-f(x)

2.Løs ligningen f(x) = 3234,38


Svar #2
02. september 2014 af StineAmalie (Slettet)

Hvordan løser jeg ligningen: ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2014 af peter lind

Flyt de 306,25 over på højre side og divider resultatet med 30,66


Svar #4
02. september 2014 af StineAmalie (Slettet)

Det fordtår jeg ikke helt? 

vil du ikke være sød, at skrive ligningen op?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2014 af SuneChr

# 4
30,66x + 306,25 =    3234,38
30,66x                =    3234,38 - 306,25
         x                =   (3234,38 - 306,25) / 30,66


Skriv et svar til: Lineærfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.