Andre fag

Kedel beregning

09. september 2014 af Redub (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er gået i stå i en opgave om kedel beregning, er der en som kan hjælpe mig lidt på vej?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Udnyttet effekt:

Qudnyttet = mdamp *(h0 - h1)  (Den har du lavet rigtigt)

Indfyret effekt:

ζk = Qudnyttet / Qindfyret  <=>

Qindfyret = Qudnyttet / ζk

Samlet tab:

(1 - ζk ) * Qindfyret =

(1 - ζk )/ζk * Qudnyttet 

(Du har lavet en fejl i din beregning. Tabet er ikke 11% af den udnyttede effekt, men af den indfyrede effekt)

 

90% af dette samlede tab skal så være lig med den uudnyttede varme i forbrændingsgasserne. Dvs.

0,90 *(1 - ζk )/ζk * Qudnyttet = mforbrændingsgas * cp * (Tafgang - Tyderluft)

Find mforbrændingsgas


Svar #2
09. september 2014 af Redub (Slettet)

Se det hjalp virkelig meget - nu fik jeg løst opgaven korrekt, men jeg har lige et spørgsmål:

Det jeg har marketet med rødt, har jeg ikke kunne finde i min bog "Dampkedler - af K. F. Larsen"

Har den formel et navn, så jeg kan finden den et eller andet sted, så jeg lige kan sætte mig ind i den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Nej, jeg tror ikke, at den har et navn. Den opstod bare i farten.

Tabet findes som

Qtab = Qindfyret - Qudnyttet = Qindfyret - ζ*Qindfyret = (1 - ζ)*Qindfyret

Heri indsætter jeg så

Qindfyret = Qudnyttet / ζ

og så kommer den omtalte formel frem.


Svar #4
09. september 2014 af Redub (Slettet)

Ahhh - så forstår jeg det bedre :)

1000 tak for hjælpen og ha' en god dag :)


Skriv et svar til: Kedel beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.