Biologi

Amylase

10. september 2014 af Anonymepiger (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan ikke finde ud af de her spørgsmål til en rapport. 

1. I den menneskelige krop sættes der amylase til maden to steder. Hvor?
Hvorfor kan kroppen ikke nøjes med at tilsætte amylase et sted?

2. Hvilke andre kulhydratnedbrydende enzymer tilsættes i maden, når den passerer igennem fordøjelseskanalen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Bugspyt fra bugspytkirtlen samt spyt. Amylase denaturerer i mavesækken grundet meget lav pH. Derfor tilsættes det også i bugspyt.
Ptyalin, lactase, invertase. Søg på Google, du finder svar på kort tid

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2014 af FætterFeta (Slettet)

Spyttet indeholder et stivelsesspaltende enzym, a-amylase (ptyalin). Mundhule-a-amylasen er også aktiv i den øverste del af mavesækken, indtil den inaktiveres af mavesyren (H+). I den øverste del af tyndtarmen frigives bugspyttet, som indeholder bugspyt-a-amylase. Den er effektiv og afslutter allerede fordøjelsen/nedbrydnigen af stivelse i den øverste del af tyndtarmen.


Skriv et svar til: Amylase

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.