Matematik

hjælp til at beregne den gennemsnitlige årlige CO2-udledning i år 2012.

10. september 2014 af gegge (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg mangler hjælp til følgende opgave:

jeg har selv beregnet dette, og ville egentlig bare lige høre jer om det så fornuftigt ud? :)

En model for den årlige globale  er givet ved:

P(t)=60,297*10^9*1,031^t 

P(t)=betegner den årlige globale CO2-udledning (målt i tons)

t=tidspunktet (målt i år efter 1950)

Modellen der beskriver den gennemsnitlige årlige  - udledning pr. person som funktion af tiden , og et skøn over den gennemsnitlige årlige  - udledning pr. person i 2012. 

2012-1950=62

p(t)=60,297*10^9*1,031^62

P(t)=4,002515*10^11 tons


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du skal dividere med antallet af personer i 2012.


Svar #2
10. september 2014 af gegge (Slettet)

forstår ikke rigtigt hvad du mener? jeg har da ikke divideret med 62 nogle steder? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det så jeg bagefter og rettede mit svar i #1.


Svar #4
10. september 2014 af gegge (Slettet)

ups ja :) tak for hjælpen


Svar #5
10. september 2014 af gegge (Slettet)

Har lige kigget på det, men hvad er det der skal divideres med antallet af personer i 2012? 

Jeg kender jo ikke antallet af personer?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du angiver, at P(t)=betegner den årlige globale CO2-udledning (målt i tons) , eller er det den årlige udledning pr. person?


Svar #7
10. september 2014 af gegge (Slettet)

ja hehe


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Opgaven ser ud til at være den samme opgave, der også er diskuteret i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1317305

Her har man et udtryk for det samlede antal personer som funktion af tiden, og ved at kombinere dem kan man så beregne den årlige udledning af CO2 pr person.


Svar #9
10. september 2014 af gegge (Slettet)

tak


Svar #10
10. september 2014 af gegge (Slettet)

du må virkelig undskylde, men jeg kan slet ikke finde hovede og hale i det som de skriver om i den anden tråd? måske du vil hjælpe mig? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Hvis jeg kan gå ud fra, at opgaven er formuleret korrekt i den anden tråd, har man udtrykket for den globale CO2-udledning givet ved P(t) , og befolkningstallet i verden er givet ved N(t) , hvor t for begge funktioner er antal år efter 1950. Den gennemsnitlige årlige udledning af CO2 pr person er da

        g(t) = P(t) / N(t)

og man skal så beregne   g(62) = P(62) / N(62) .


Svar #12
10. september 2014 af gegge (Slettet)

nej i min opgave beskrivelse står der således:

se vedhæftet fil 

Vedhæftet fil:Udklip-sp.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #13
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det giver kun mening med opgaven som den er formuleret i den anden tråd (se #8).


Skriv et svar til: hjælp til at beregne den gennemsnitlige årlige CO2-udledning i år 2012.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.