Fysik

Kræfter

13. september 2014 af Banff (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej :-)

Jeg har problemer med forståelsen af denne opgave, er der en der kan forklare mig hvad der sker ? Meget gerne med en skitse.

Jeg har ingen problemer med at regne mig frem til det rigtige facit.

Se vedhæftet PDF-fil

Vedhæftet fil: Opgave 2_91.pdf

Svar #1
13. september 2014 af Banff (Slettet)

Jeg kan blandt andet ikke se hvor den vinkelrette afstand mellem resultanten R og omdrejningspunktet O ligger 


Svar #2
14. september 2014 af Banff (Slettet)

:-) prøver lige i dag igen, for at se om skulle være der kan hjælpe.


Svar #3
14. september 2014 af Banff (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Vi kan splitte kraften i B op i en x- og en y-komposant:

FBx = Tcos(15)

FBy = Tsin(15)

Kraftmomentet omkring O bliver så

MO = T*3 + Tsin(15)*10 - Tcos(15)*3

Resultanten R  skal så opfylde:

Rx = T + Tcos(15)

Ry = Tsin(15)

Samt befinde sig i en sådan afstand fra O, at momentet stadig er MO

Hvis vi forskyder R langs dens angrebslinje, så den krydser x-aksen i punktet x1, gælder der

-x1*Ry = MO

Dette giver x1 = -10,39, som du også selv har fundet.


Skriv et svar til: Kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.