Matematik

Funktionens max?

13. september 2014 af nejvelda - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogen som kan hjælpe med med min afl. til på mndag?

Opgaven lyder:

f(x)=2*sin(((x-π)/(2)))+2|0≤x≤4*π

a) Bestem funktionens nulpunkter, og skitsér grafen for funktionen.

Jeg har differentieret funktionen og løst f ´(x)=0 som giver 6.28 og har fundet anden koordinaten=4 og har fundet nulpunkterne= (0.0) og (12.6,0)

b) Gør rede for, at funktionen har et maksimum, og bestem x-værdien hørende til dete.

Hvordan skal jeg gør rede for at funktionen har et max? Det er vel ikke nok at bruge cas-værktøj - altså på grafen.

Håber nogen kan hjælpe?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2014 af mathon

funktionens nulpunkter
                                                      (0 ; 0)       (4π ; 0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2014 af mathon

                       f{\, }'(x)=\cos\left ( \frac{x-\pi }{2} \right )


Svar #3
13. september 2014 af nejvelda

#1 Men 4*pi =12.6 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er en tilnærmet værdi for 4π .

        f(x) = 2·sin((x-π)/2) + 2 = 2 - 2·cos(x/2)

        f '(x) = sin(x/2) .


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2014 af mathon

        f{\, }'(x)=\cos\left ( \frac{x-\pi }{2} \right )=\cos\left (-\left ( \frac{\pi }{2}-\frac{x}{2} \right ) \right )=\cos\left ( \frac{\pi }{2}-\frac{x}{2} \right ) =\sin\left ( \frac{x}{2} \right )

som anført i #4


Skriv et svar til: Funktionens max?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.