Fysik

To-dimensional bevægelse

14. september 2014 af Mortenkat (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp til  følgende opgaver :)

jeg har fundet h2, den er 4,54m

Hvad er kuglens lodrette og vandrette hastighedskomposanter vy og vx
på det højeste punkt i kuglens bane?

Til hvilken tid tmax når kuglen sin maximumshjøde ?
(som funktion af de opgivne størrelser, vx0 etc)

Hvor højt er kuglens maximumhøjde hmax over jorden ? (Igen som
funktion af de opgivne størrelser)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2014 af peter lind

På det højeste punkt er vy=0, vx  er konstant altså den samme som ved affyringen


Svar #2
14. september 2014 af Mortenkat (Slettet)

hvordan kan du se det ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2014 af peter lind

Der findes ingen vandrette kræfter, hvorfor den vandrette hastighed er konstant.

I den lodrette retning aftager kuglens fart. Når farten i den lodrette retning er 0, kan den ikke komme længere op


Svar #4
14. september 2014 af Mortenkat (Slettet)

Så tyngdekræften, hastigheden og massen af kuglen spiller ingen rolle her ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2014 af peter lind

Hastigheden spiller da en rolle. Kræfterne og impulsen er proportionale med massen, så det går ud mod hinanden i bevægelsesligningerne


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2014 af mathon

                        t_{max}=\frac{v_{0y}}{g}=\frac{v_o\cdot \sin(\alpha )}{g}

                        y_{max}=v{_{0}}^{2}\cdot \frac{\sin(2\alpha )-\sin^2(\alpha )}{2g}+h_1


Svar #7
14. september 2014 af Mortenkat (Slettet)

Ahhh. I understand now! :) tusind tak for hjælpen mester :D

Mathon V0=o ikke da det er startspunt?

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2014 af emma9765 (Slettet)

mathon, hvordan får du ligningen for t_max? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. september 2014 af emma9765 (Slettet)

mortenmuss, hvordan har du beregnet denne ogpave: Til hvilken tid tmax når kuglen sin maximumshjøde ?
(som funktion af de opgivne størrelser, vx0 etc)? :-) 


Svar #10
14. september 2014 af Mortenkat (Slettet)

Har ikke lavet den endnu :/ har selv problemer med den hehe
 


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. september 2014 af hesch (Slettet)

v0y = v0 * sin α  

tymax = v0y / g

---------------------------------------------

s = ½*a*t2   =>

Δh = ½*g*(tymax)2     =>

hmax = Δh + h2 = ½*g*(tymax)2 + h2 = ½*v0y2/g + h2     ( ikke h1 )


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. september 2014 af emma9765 (Slettet)

hesch, kan du ikke forklare det, du gør? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. september 2014 af hesch (Slettet)

#12:  Jeg har skrevet 5 linier.  Hvor hopper kæden af ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. september 2014 af flopper (Slettet)

hesch, hvordan ville du regne v0y = v0 * sin α  ud, når v0 ikke er givet?


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. september 2014 af hesch (Slettet)

#14:  Det kan du ikke, med mindre du har en anden oplysning, fx Vx , kuglens acceleration i løbet.


Brugbart svar (0)

Svar #16
19. september 2014 af flopper (Slettet)

Hvordan kan det så være muligt at bestemme tmax?


Skriv et svar til: To-dimensional bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.