Fysik

Opgaver om bølger

14. september 2014 af TheHighSchooler (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey

Jeg har fået følgende opgave stillet:

De følgende eksempler drejer sig alle om harmoniske bølger. Alle størrelser skal beregnes i SI-enheder.

a. Lambda = 3,5 m, frekvens = 0,10 s-1 . Beregn V og T

b. Lambda = 55 cm, frekvens = 2,4 min-1 . Beregn V og T

c. Lambda = 0,33 m, T = 0,75 s. Beregn frekvensen og V

Hvad vil det sige at frekvensen (som jo måles i Hz) står i s-1og min -1, og når jeg selv skal til at udregne frekvensen, hvordan konverterer jeg så over til s-1 og/eller min -1 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2014 af peter lind

Brug at λ*frekvens = bølgehastighed og frekvens = 1/T

Brug at 1 minut = 60 sekunder


Skriv et svar til: Opgaver om bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.