Matematik

eks funktion

14. september 2014 af kiiiim (Slettet) - Niveau: A-niveau

Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses, at
f = (3) 864 og f = (6) 1493 .
a) Bestem en forskrift for f .
b) Bestem fordoblingskonstanten for f .

nogen der kan hjælpe?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2014 af LeonhardEuler

Din notation giver ingen mening.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Mener du

        f(3) = 864    og    f(6) = 1493 ?

Indsæt de to datapunkter i forskriften     f(x) = b · ax , og løs det fremkomne ligningssystem i a og b.


Svar #3
14. september 2014 af kiiiim (Slettet)

Ja men hvordan bestemmer man så forskriften?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2014 af LeonhardEuler

Benyt de 'færdige' formler

a)      a = \sqrt[x_2 - x_1]{\frac{y_2}{y_1}}=\left (\frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}     ,       b = \frac{y_1}{a^{x_1}}

b)   \frac{log(2)}{log(a)} = T_{2}


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

I LaTeX bruger man de "færdige" funktioner \log osv., der "trækkes ned" fra den specielle menu. Derved bliver navnene på de specielle funktioner (trig., log, exp osv) sat med opret skrift i stedet for kursiv, der benyttes til variabelnavne. Derved får man et udtryk som

        \frac{\log 2}{\log a}=T_{2}


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2014 af LeonhardEuler

Forsøg:  \textup{log(x)}

Man kan også benytte  boksen med   ''Upright''

#5 Tak for at du gjorde mig opmærksom på det. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Parenteserne omkring simple funktionsargumenter som "x" eller "2" for disse standardfunktioner er så heller ikke nødvendige.


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2014 af LeonhardEuler

#7 

Det er jeg dog til gengæld bekendt med. Det er efterhånden blevet en vane at skrive parentesserne og på den anden side, så opstår der aldrig nogen forvirringer, hvorvidt noget er inkluderet i logaritme funktionsargumentet eller ej. 


Skriv et svar til: eks funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.