Matematik

Udregn følgende udtryk

14. september 2014 af Tinaa09 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har problemer med denne udregning:
(1/4x + 1/2y)^2 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2014 af LeonhardEuler

Benyt kvadratsætningen

(a + b)2 = a2 + b2 + 2ab


Svar #2
14. september 2014 af Tinaa09 (Slettet)

1/4x^2 + 1/2y^2 + ? 
hm den ser ikke helt rigtig ud


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#2

Den er rigtigt indtil videre, du mangler det dobbelte produkt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

Dvs.

\frac{1}{4}\cdot \frac{1}{2} = \frac{1}{8}

Multiplicer det med 2


Svar #5
14. september 2014 af Tinaa09 (Slettet)


(1/4x + 1/2y)^2
(a + b)2 = a2 + b2 + 2ab


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

Rettelse til #4

Det skal gøres på tilsvarende måde

\frac{1}{2}\cdot \frac{1}{4} = \frac{1}{8}

Konklusion

2\frac{1}{8}


Svar #7
14. september 2014 af Tinaa09 (Slettet)

super tusinde tak !


Skriv et svar til: Udregn følgende udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.