Matematik

Matematik, hjælp?

14. september 2014 af duvedhvem11 - Niveau: C-niveau

Jeg er gået i stå her, nogel der vil hjælpe?

Opgaven lyder:


a) Vi har en sum af de naturlige tal 
 
 1+ 2 + 3+ ...+ 98 + 99 +100
Bestem summen.
b) Del tallene i summen op i to rækker
 
1 2 3 4 Osv
100 99 98 97 Osv
Hvor mange tal er der i hver række ?
Hvad er summen af de to tal i hver søjle ?
Bestem summen igen.
c)* Brug metoden i b) til at bevise formlen
 1+ 2 + 3+ ...+ n = 1
2
n ⋅(n +1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2014 af hesch (Slettet)

Hint:  Skriv summen som:

( 1 + 100 ) + ( 2 + 99 ) + ( 3 + 98 ) + . . . . . . + ( 50 + 51 ) =

101 + 101 + 101 + . . . . + 101 = 50 * 101


Skriv et svar til: Matematik, hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.