Matematik

Ligning hjælp!!!

14. september 2014 af bignome (Slettet) - Niveau: C-niveau

Denne ligning giver mig psykose! Hjælp please.

\frac{2x-4}{5-3x}+\frac{4x-2}{4x-3}


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2014 af LeonhardEuler

Forlæng den første brøk med  (4x - 3)   og den anden brøk med  (5 - 3x)


Svar #2
14. september 2014 af bignome (Slettet)

hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2014 af LeonhardEuler

Har du en brøk  a/b   forlænger du denne ved at multiplicer med samme faktor k både i tælleren og nævneren

dvs.   k•a/k•b    , hvor k≠0


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2014 af SuneChr

Det er ikke en ligning, men et udtryk. En ligning skal ha' et lighedstegn.
Gør som # 1 siger:
\frac{\left ( 2x-4 \right )\cdot \left ( 4x-3 \right )}{\left ( 5-3x \right )\cdot \left ( 4x-3 \right )}+\frac{\left ( 4x-2 \right )\cdot \left ( 5-3x \right )}{\left ( \left 4x-3 \right \right )\cdot \left ( 5-3x \right )}
Sæt nu på en fælles brøkstreg.
Gang parenteserne ud og reducér, tæller for sig og nævner for sig.


Skriv et svar til: Ligning hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.