Matematik

Bevis for vektorer?

15. september 2014 af MarieFab (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan kan man bevise følgende? :

Lad V betegne et komplekst vektorrum. Lad u, v ∈ V, og antag at vektorerne

          w1 :=u+iv,    w2 :=u−iv

er lineært uafhængige. Så gælder følgende:

(i) Vektorerne u og v er lineært uafhængige.

(ii) Lad x1,...,xk være vektorer i V og antag at 

           w1,w2,x1,x2,...,xk

     er lineært uafhængige. Så er vektorerne

           u,v,x1,x2,...,xk

     også lineært uafhængige.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

At vektorerne w1 og w2 er lineært uafhængige betyder, at ligningssystemet

        λ1·w1 + λ2·w2 = 0

med λ1 , λ2C , kun har den ene løsning  λ1 = λ2 = 0 .

(i) Benytter vi definitionen for w1 og w2 har vi da, at ligningssystemet

        λ1·(u + iv) + λ2·(u - iv) = 0

kun har den trivielle løsning λ1 = λ2 = 0 , dvs

        (λ12u + i·(λ12v = 0

kun har den trivielle løsning λ1 = λ2 = 0. Dette medf8rer, at ligningssystemet

        k1·u + k2·v = 0

kun har løsningen   k1 = λ12 = 0  og  k2 = i·(λ12) = 0 , dvs. at vektorerne u og v er lineært uafhængige.

Afdeling (ii) burde ikke volde yderligere problemer.


Skriv et svar til: Bevis for vektorer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.