Matematik

Vinklen mellem to linjer?

15. september 2014 af Popmepi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey peeps

Jeg har to linjer med ligningerne 

1. y = 2x-40

2. y = 0,5x+30

Jeg skal så "Bestem den spidse vinkel mellem de to linjer"

Hvodan gør jeg dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2014 af SuneChr

Vinklen mellem linjerne er lig med vinklen mellem de to linjers retningsvektorer eller de to linjers normalvektorer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2014 af mathon

det vil med hensyn til retningsvektorerne
sige
                   vinklen mellem \begin{pmatrix} 1\\2 \end{pmatrix} og \begin{pmatrix} 1\\\frac{1}{2} \end{pmatrix}
eller
                   vinklen mellem \begin{pmatrix} 1\\2 \end{pmatrix} og \begin{pmatrix} 2\\1 \end{pmatrix}
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2014 af mathon

når to rette linjers ligninger er:

                                                      y = a1x + b1      med retningsvinkel α1
                                                      y = a2x + b2       med retningsvinkel α2

kan den spidse vinkel mellem dem
bl.a. beregnes:
                                                    \alpha _2-\alpha _1=\tan^{-1}\left ( \left |\frac{a_2-a_1}{1+a_1\cdot a_2} \right | \right )
 


Skriv et svar til: Vinklen mellem to linjer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.