Fysik

To dimensionel bevægelse

15. september 2014 af emma9765 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg har lidt bøvl med at lave c'eren og d'eren i denne opgave, så jeg tænkte på om, der var en venlig sjæl, der kunne komme med et hint eller to. Jeg har lavet a og b'eren :-)

Opgaven lyder således: 

Vi betragter en kanon med løbslngde l = 5 m. løbet lades i en hjde h1 = 1
m over jorden og løbet danner en vinkel pa 450 med vandret. Kanonen lades
med en m = 1000 kg tung kugle som vi vil betragte som en punktpartikel
- dvs. vi ser bort fra luftmodstand. Kanonen affyres og kuglen forlader
kanonens munding i højden h2 med hastigheden ~v0 til tiden ti = 0.

Skitse er vedhæftet. 


a) bestem højden h2.

b) Indtegn kuglens hastighedskomposanter vx0 og vy0 til tiden ti = 0 i et
koordinatsystem med x-retningen vandret og y-retningen lodret.

c) Hvad er kuglens lodrette og vandrette hastighedskomposanter vy og vx
på det højeste punkt i kuglens bane?


d) Til hvilken tid tmax nar kuglen sin maximumshøjde ?
(som funktion af de opgivne størrelser, vx0 etc)

Vedhæftet fil: kanon.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2014 af peter lind

Der er ingen kræfter i den vandrette retning så hastigheden i den vandrette retning er konstant

I toppen af banen er kuglens lodrette komposant 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2014 af hesch (Slettet)


Skriv et svar til: To dimensionel bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.