Matematik

Potensligning

15. september 2014 af JonesJones (Slettet) - Niveau: C-niveau

y = 2 • x1,5    og     y = 10 • x-0,75

En der kan hjælpe mig igennem ovenstående ligning?
Meget gerne ved hjælp af formel og dertilhørende forklaring.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvad skal du have hjælp med?


Svar #2
15. september 2014 af JonesJones (Slettet)

Hvordan jeg griber ligningen an?

Det er noget med at jeg skal dividere de to b'er?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere, hvad opgaven går ud på. Skal du finde skæringspunktet mellem de to grafer?


Svar #4
15. september 2014 af JonesJones (Slettet)

Vi betragter forskrifterne for to potensfunktioner (De 2 jeg har skrevet)

Løs den ved beregning.
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2014 af PeterValberg

#4 det er skæringspunktet mellem deres grafer, du er "på jagt" efter…
     altså den værdi for hhv. x og y, der opfylder begge ligninger.  

sæt ligningerne lig med hinanden

2·x1,5 = 10·x-0,75

dividér begge sider med hhv. 2 og x-0,75

(x1,5)/(x-0,75) = 10/2

isolér x (du skal "have gang i" nogle regneregler for potenser og rødder)

den tilhørende y-værdi bestemmes bagefter ved indsættelse af
den fundne x-værdi i den ene af ligningerne.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Potensligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.