Matematik

Jeg skal fortynde men mangler et tal? tror jeg?

15. september 2014 af askougaarda (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Opgaven lyder således:

En væskes surhedsgrad angives med et tal mellem 0-14 (hvor 0 er syre og 14 er base)
Hvis pH-værdien for en syrer skal forøges med 1, skal den fortyndes med vand 10 gange.

1 L svovlsyre med pH = 0, skal fortyndes til pH = 7.

a) Hvor mange liter er rumfanget for væsken når pH = 7?
b) Hvor mange M^3 er det?

Det jeg har problemer med er hvor meget vand, der bliver brugt. 
Fordi jeg har en facit liste ved jeg at resultatet til a bliver 10^7 L el. 10.000.000 L og til b bliver 10.000 M^3.

Håber i forstår hvad jeg mener, og på forhånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2014 af SuneChr

Selv om her er meget matematik, må du nok også lægge opgaven ind under Kemi.
Man udtager vel et mindre repræsentativt kvantum af den fortyndede syre og fortynder det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2014 af SuneChr

En kube med sidelængde på godt og vel 211/2 m fyldt med fortyndet syre lyder af ret meget.


Skriv et svar til: Jeg skal fortynde men mangler et tal? tror jeg?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.