Matematik

Tangenthældning

15. september 2014 af ninjamus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, jeg sidder fast i en opgave der hedder: bestem tangenten til grafen for f(x) i det punkt, hvor grafen skærer y-aksen.

a) f(x)=ex+5 

(opgaven er desuden uden hjælpmidler)

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Grafen skærer y-aksen i punktet (0 , f(0)) . Beregn derfor talværdierne f(0) og f '(0) og indsæt i tangentligningen.


Svar #2
15. september 2014 af ninjamus (Slettet)

f(0) og f´(0) er vel bare det samme som f(0)=0 og f´(0)=0 ? 

Eller er jeg helt gal på den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, f(0) er værdien af f(x) , der beregnes når man indsætter x = 0. TIlsvarende er f '(0) værdien af f '(x) , der beregnes når man indsætter x = 0 . Man skal beregne talværdierne f(0) og f '(0) .


Skriv et svar til: Tangenthældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.