Matematik

brøkregler og det gyldne snit:

15. september 2014 af Niko83 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej til Alle.

Jeg er forvirret over, når jeg læser om brøkregler i det gyldne snit. Der står, at at

 x  = x+1 som medfører at x2 = x +1. Jeg kan ikke forstå denne trin her.
da x = x- + 1 = (1/x) +1 og hvis man kvadrere ligning på begge side, så får man
x2 = (1/ x2) +1

Hvad egentlig foregår her???

Håber, at nogen vil hjælpe med denne mellemregning. 
link: http://da.wikipedia.org/wiki/Det_gyldne_snit


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter, at x' = 1/x . Man har så ligningen

        x = (1/x) + 1

som ganges med x på hver side til

        x2 = 1 + x .


Svar #2
15. september 2014 af Niko83 (Slettet)

ah. yes. 1000 tak. Jeg gik i stå. Nu er jeg på vej igen


Skriv et svar til: brøkregler og det gyldne snit:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.