Matematik

Dm(f) = ]-5;8]

15. september 2014 af Mrperle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har denne opgave som jeg ikke helt kan finde ud af. Jeg har lidt problemer med dm(f) og selve opgaven er vedhæftet.

Vedhæftet fil: dmf.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen skal være defineret for  -5 < x ≤ 8 .

Der skal gælde f(3) = 0  og  f(6) = -4  og f '(6) = 0 .  For alle x i intervallet ]-5;8] skal der gælde f(x) ≥ -4 .

Funktionen skal være aftagende i et passende interval  ]a;6[  og voksende i et passende interval ]6;b[ .

Derudover er der frie hænder til at skitsere funktionen.


Svar #2
15. september 2014 af Mrperle (Slettet)

men hvordan finder jeg punktet ud fra dm(f)? Altså jeg tror at jeg har forstået opgaven, men når nu at dm(f) står som ]-5;8] hvordan ved jeg hvad punktet er? Altså (5,5). Det eneste jeg ved om dm(f) er hvor funktionen starter og slutter? Eller er jeg helt galt på den?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Dm(f) = ]5;8] betyder, at definitionsmængden for funktionen er intervallet ]-5;8]. Funktionen f(x) er defineret for -5 < x ≤ 8 . Den er altså ikke defineret for x = -5 . Du skal selv skitsere en mulig graf for funktionen, med de øvrige betingelser i opgaven.


Svar #4
15. september 2014 af Mrperle (Slettet)

Mange tak! Er næsten sikker på, at jeg har forstået det nu! :)


Skriv et svar til: Dm(f) = ]-5;8]

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.