Matematik

Argumenter for at begyndelsesværdien ingen betydning har

15. september 2014 af ShadH - Niveau: B-niveau

Hvordan kan jeg argumentere for at begyndelsesværdien (b) ingen betydning har (det er potens vi snakker om her).

Min lærer nævnte noget med Fy=(Fx)a

Nogen der kan uddybbe det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2014 af peter lind

I en potensfunktion  y = b*xa  har b den betydning at det er b for x=1. Er det ikek noget andet du tænker på?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Når man beregner relative ændringer, indgår startværdien b (her er det f(1)) ikke i udtrykket.

Med f(x) = b · xa  beregner man

        Fy = f(x·Fx) / f(x) = b·(x·Fx)a / (b·xa) = (Fx)a .


Svar #3
15. september 2014 af ShadH

Dette var hvad jeg skulle rette. Jeg lavede efterfølgende en ny beregning hvor angav en ny værdi for ægget (b) og regnede det igennem på samme måde. 

Det var dog ikke et argument for at begyndelsesværdien ingen betydning havde. Det var der Fy=(Fx)a kom på dagsordenen. Men hvordan kan jeg argumentere for at begyndelsesværdien ingen betydning har vha. den formel

#2

Er der en definition på Fy og Fx?

Vedhæftet fil:2.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Se #2 .


Svar #5
15. september 2014 af ShadH

#4

Jeg forstår godt udregning. Men i forhold til at b ingen betydning, kan jeg stadig ikke forstå. 

REDIGERET: Ligemeget. Jeg kiggede på en video i frividen. Har mere eller mindre styr på det


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

b forkortes jo væk, når man danner brøken f(x·Fx) / f(x) .


Skriv et svar til: Argumenter for at begyndelsesværdien ingen betydning har

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.