Matematik

Fakultet

15. september 2014 af Haxxeren - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Hvordan kan man skrive følgende mere kompakt vha. fakultet?:

(2n+1)·(2n-1) ... 5 · 3 · 1 = ?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Forlæng med en brøk hvor tæller og nævner hver er   (2n)·(2n-2)·(2n-4)·...·6·4·2  = 2n · (n!) . Så har man

        (2n+1)·(2n-1) ... 5 · 3 · 1 = (2n+1)! / (2n · n!)


Svar #2
15. september 2014 af Haxxeren

#1

Tak.


Skriv et svar til: Fakultet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.