Matematik

Fs10 - sammenhæng mellem fahrenheit og celcius

16. september 2014 af AnnaDD (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, jeg håber I kan hjælpe mig med denne opgave..

Uligheden herunder kan bruges til at bestemme, hvilke temperaturer i grader farenheit der er over 38 grader C.  

38 < ( F-32 ) * 5/9

Jeg skal altså løse uligheden og forklare, hvad resultatet viser.

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2014 af PeterValberg

Du løser uligheder på samme måde som ligninger, DOG med den
"særregel", at ulighedstegnet vendes, hvis du dividerer eller multilpicerer
begge sider med et negativt tal, hvilket ikke bliver tilfældet i ovenstående.

Uligheden skal løses mht til F
(dividér begge sider med 5/9 og læg 32 til på begge sider bagefter)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
20. september 2014 af AnnaDD (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :-)


Svar #3
20. september 2014 af AnnaDD (Slettet)

Jeg har lidt svært ved at dividere 5/9 med 38, da jeg stadig for resultatet i en brøk. Hvordan kan jeg undgå dette? :-)

Kan det passe resultatet er 100,4 = F ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2014 af PeterValberg

#3 du skal ikke dividere 5/9 med 38, - det er omvendt...

\frac{38}{\left(\frac{5}{9}\right)}= \frac{38\cdot 9}{5}=\frac{342}{5}=68,4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2014 af PeterValberg

#3 ja, dit resultat er korrekt

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
20. september 2014 af AnnaDD (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :-)!


Skriv et svar til: Fs10 - sammenhæng mellem fahrenheit og celcius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.