Matematik

Eksponentialfunktion - problemer

16. september 2014 af CABAL2004 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle

Jeg har en opgave der lyder:

...enzymet tilsættes til tiden t = 0 og begyndelseskoncentrationen af proteinet betegnes S0.  Man kan vise at at koncentrationen St af proteinet til tiden t ( målt i sekunder s) er givet ved:

St = S0 e^(-kt)

Lad k = 0.0025 s^-1. Hvor lang tid går der før 96% af proteinet er spaltet?

Jeg aner ikke hvordan jeg skal et sådan procentsvar, jeg vil blive glad for vejledning :)

Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. september 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du kan sætte St = 0,04*S0, hvilket svarer til, at der er 4% tilbage af begyndelsesmængden. Så du har

0,04 = e-kt

Find nu t.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. september 2014 af mathon

                                      

                              0,04\cdot S_0=S_0\cdot e^\left ({-0,0025\; s^{-1}} \right )\cdot t

                              \frac{1}{25}=e^{-\left (0,0025 \; s^{-1}\right )\cdot t}

                              25=e^{\left (0,0025 \; s^{-1}\right )\cdot t}

                              \ln(25)=\left(0,0025 \; s^{-1}\right )\cdot t

                              t=\frac{\ln(25)}{0,0025 }\; s

             

                     


Svar #3
16. september 2014 af CABAL2004 (Slettet)

Wow, tusind tak begge to!!!!


Skriv et svar til: Eksponentialfunktion - problemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.