IT

regning med binære tal!!

16. september 2014 af Ninjaaa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folkens, er der en der ka hjælpe mig med en eller to af opgaverne? (se vedhæftet fil)

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Unavngivet.png

Benyt den binære additionstabel

   +  |    0      1
--------------------
   0  |    0      1
   1  |    1     10

idet man holder rede på menterne.


Svar #2
16. september 2014 af Ninjaaa (Slettet)

Mange tak for det!!! :-) Det kan godt være jeg skriver igen, da jeg har flere opgaver.. Håber det er ok.. :)


Svar #3
16. september 2014 af Ninjaaa (Slettet)

Skal konvertere fra decimale tal til binære tal med fast binalpunkt på følgende: 0,001 ... Ved du hvordan jeg skal gøre? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2014 af hesch (Slettet)

Hvad f..... er det I lærer på uni ?

Mennesker regner ikke med binære tal, det gør computere. I det gamle Ægypten regnede man på 60-tals systemet, hvilket var smart, for 2, 3, 4, 5, 6, 10, 12, 15, 20, 30 går op i 60. En reminiscens herfra, er at der går 60 sek. på et minut, og at en omdrejning = 360º. Men 2-tals systemet hører hjemme i computere, og der vedbliver det nok at høre hjemme.

Det binære tal 11111111 ( 8 bit ) = -1 ( decimalt ). Sådan har man lavet det i computere, for det er smart.

11111111 + 11111111 = (-1) + (-1) = 111111110 = -2 ( decimalt ). ( Det er smart ).

Vil du adderere to 8-bit tal i en computer, kan du fx skrive ( assemblerkode ): ADD.B  R1,R2.  Vil du addere to 16 bit tal skriver du:  ADD.W  R1,R2.  Computeren gør det: 8-bit + 8-bit = 8-bit ( uanset evt. carry ).

Så hvad er den praktiske anvendelse egentlig af:  11111111+1111111 = (1)11111110  ( carry + ovf-flag ) ?


Skriv et svar til: regning med binære tal!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.