Matematik

bestem areal

16. september 2014 af MATANØRD - Niveau: A-niveau

Hej jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal gå til den her opgave, håber der er nogen der kan hjælpe! :) 

jeg har vedhæftet opgaven! :) 

tak på forhånd! :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk, at f(x) ≥ 0 for x ∈ [-1;0] , og at f(x) ≤ 0 for x ∈ [0;3] . Det samlede areal er derfor

        A = -10 f(x) dx + 03 (-f(x)) dx


Svar #2
16. september 2014 af MATANØRD

så jeg skal pluse grafen med dem selv efter jeg har udregnet begræningerne? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

"At pluse" er babysprog for "at addere" eller "at lægge sammen". Man beregner summen af de to integraler i #1.

        A=\int_{-1}^{0}f(x)\, \textup{d}x+\int_{0}^{3}(-f(x))\, \textup{d}x=\int_{-1}^{0}f(x)\, \textup{d}x-\int_{0}^{3}f(x)\, \textup{d}x


Svar #4
16. september 2014 af MATANØRD

altså jeg starter med at integraere funktionen og der efter sætte begrænsningerne ind på x's plads? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, men der skal jo tages hensyn til fortegnene, som anført ovenfor.


Svar #6
16. september 2014 af MATANØRD

Det korrekt men tager man ikke bare hensyn til dem til sidst, altså når man skal addere funktionen? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det kommer an på, hvor sjusket man er med sin opstilling.


Svar #8
16. september 2014 af MATANØRD

nå okay! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. september 2014 af SuneChr

Man må også gerne skrive

\int_{-1}^{0}f(x)\textup{d}x+\left | \int_{0}^{3}f(x)\textup{d}x \right |


Skriv et svar til: bestem areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.