Matematik

Ligninger

16. september 2014 af Kiisia (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har prøvet at løse denne opgave, kan nogen prøve at hjælpe mig?

\frac{\mathrm{1} }{\mathrm{x}- 7}=\frac{\mathrm{a} }{\mathrm{x-} 1}


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Gang overkors

        x - 1 = a·(x - 7) , x ≠ 1 , x≠ 7 .

Løs nu denne ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2014 af SuneChr

Det vil ligeledes på forhånd være klart, at  a ≠ 1 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ligningen er velformuleret for a = 1 , men det er klart, at for a = 1 er løsningsmængden tom.


Svar #4
17. september 2014 af Kiisia (Slettet)

Tak for hjælpen Andersen11

Men min resultat er x=6a+1


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Dit resultat er ikke korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2014 af mathon

          x - 1 = a·(x - 7) , x ≠ 1 , x≠ 7

          x - 1 = a·x - 7a…

          


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.