IT

Konvertere decimal til binære med fast binalpunkt

16. september 2014 af Ninjaaa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Skal konvertere fra decimale tal til binære tal med fast binalpunkt på følgende: 0,001 ... Ved du hvordan jeg skal gøre? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du skal så udføre den binære division

        1 : 1111101000


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Efter hvilken standard ?  Hvor er det faste binalpunkt placeret ?

Jeg mener: de to mindste binære positive tal du kan skrive er "1" og "0".

0,001 ligger der imellem. Hvad havde du forestillet dig, at du skulle skrive som resultat ?

Man kan jo tilnærme: 0,001 ≈ 66/65536       ( 65536 = 216 )

Så hvis det faste binalpunkt er placeret før 16. bit, skal du skrive det binære tal svarende til det decimale tal 66 = 01000010.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2014 af hesch (Slettet)

#2 ( supplerende ):

0,00110 ≈ 0,0000 0000 0100 00102 = 66*2-16 =  ( 66/65536 )10 = 0,001007080110

Mere bekvemt kan det skrives hexadecimalt:

0,0000 0000 0100 00102 = 0,004216


Skriv et svar til: Konvertere decimal til binære med fast binalpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.