Matematik

Cirklens ligning

16. september 2014 af Jessies (Slettet) - Niveau: A-niveau

x2+y2=-12x-35

Cirklens centrum jeg har fundet er C(-6,0) og radius skulle være r=5. Men kan ikke regne den til 5, den bliver ved med at være r=1. 

Jeg har brug for hjælp med at regne radius, håber ikan hjælpe :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man samler led med x og y på venstre side og kvadratkompletterer.

        x2 + 12x + y2 = -35

       (x+6)2 -62 + y2 = -35

      (x+6)2 + y2 = 36 - 35 = 1 = 12 .

Radius er lig med 1.


Svar #2
16. september 2014 af Jessies (Slettet)

Ja det var det vi fik, men vi troede ikke på det da der står i facitlisten at den skal være 5.

Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Har du formuleret opgaven korrekt?


Svar #4
16. september 2014 af Jessies (Slettet)

Ja.... 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Er hele opgaven formuleret præcist som beskrevet i #0?


Svar #6
16. september 2014 af Jessies (Slettet)

Ja det er den.


Svar #7
16. september 2014 af Jessies (Slettet)

Jeg spørger lige om en helt anden opgave. Opgaven lyder:

En cirkel har centrum i (-10, 13) og radius = 145.

Afgør, om punkterne P(133, 38), Q(-27, 156) og R(-34, -130) ligger på cirklen, indenfor cirklen eller udenfor cirklen.

Skulle der bare tegnes eller skal der regnes noget??


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det skal afgøres ved beregning. Beregn afstanden fra hvert af punkterne P, Q og R til cirklens centrum
C(-10 , 13). Sammenlign de beregnede afstande med cirklens radius.


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. september 2014 af SuneChr

# 7
Du kan én gang for alle lægge dette lille Excel program ind, hvor man så hurtigt kan afgøre beliggenheden af et vilkårligt punkt i forhold til cirklens periferi. Man skal dog regne med, at hvis afstanden imellem punktet og centret ligger meget, meget tæt på, hvad radius er, kan programmets indbyggede logiske slutninger svigte. Men her taler vi om forskelle i decimaler i meget lille størrelsesorden. Man skal dog i en afleveringsopgave altid foretage beregningen.
SP 1709141432.PNG

Man kan naturligvis udvide skemaet til at omfatte endnu flere punkter, man måtte ønske at bestemme.
Cellerne A3:A5 skal også være gråtonet. F3:F6 er interne arbejdsceller, uden vor interesse, og kan sløres.

Vedhæftet fil:SP 1709141432.PNG

Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.