Matematik

Potensregning

16. september 2014 af PortalKongen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej kan nogen hjælpe med denne?

En bestemt potenssammenhæng har forskriften y = 1,9·xa, hvor er en konstant.

Det oplyses, at til x = 1,4 svarer y-værdien 4,3.

a) Beregn konstanten a.

b) Hvilken y-værdi svarer til x = 2,3?

c) Hvilken x-værdi svarer til y = 7,7?

d) Hvor mange procent stiger y-værdien, hvis x-værdien stiger 10%? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Indsæt x = 1,4 og den tilhørende værdi y = 4,3 og beregn a.

b) Beregn y(2,3) .

c) Løs ligningen y(x) = 7,7

d) Beregn (y(1,1x) - y(x)) / y(x) udtrykt i % .


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2014 af mathon

d)
               \frac{y_2}{y_1}=\left (\frac{x_2}{x_1} \right )^a

               \frac{(1+r_y)\cdot y_1}{y_1}=\left (\frac{(1+r_x)\cdot x_1}{x_1} \right )^a

                1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^a

                1+r_y=\left ( 1,10 \right )^a

                r_y=\left (1,10^a-1 \right )

                \frac{p_y}{100}=\left (1,10^a-1 \right )

                p_y=\left ( 1,10^a-1 \right )\cdot 100\%

                


Svar #3
16. september 2014 af PortalKongen (Slettet)

Tusinde tak!


Skriv et svar til: Potensregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.