Matematik

Hjælp til matematik

16. september 2014 af PortalKongen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der en som kan hjælpe med denne opgaver som jeg sidder fast i..

Tilbage i oldtiden har man regnet problemer af følgende type:
”Omkredsen af en rektangulær mark er 14 stadier, mens dens areal er 12 kvadratstadier. Hvad er markens længde og bredde? ”

Sæt længden til x og bredden til y, og formuler betingelserne som to ligninger.
 Eliminer (dvs. isoler og erstat) y, og vis, at der fremkommer en andengradsligning.
Løs andengradsligningen og svar på det oprindelige spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Følg vejledningen i opgaven. Benyt udtrykket for omkreds og areal af et rektangel.


Svar #2
16. september 2014 af PortalKongen (Slettet)

Er helt væk i den her opgave


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2014 af LeonhardEuler

De to ligninger er: 

2(x + y) = 14         omkredsen af rektangel er 2 gange summen af længe x og bredde y, som giver 14 stadier

x • y = 12        arealet er længden x og bredden y multipliceres, som giver 12 kvadratstadier

 hvor  x,y > 0

Løs nu de to ligninger med de to ubekendte


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt lærdom fra folkeskolen om rektangler:

Areal     A = L·B  (længde gange bredde)

Omkreds   O = 2·(L+B)

Opstil nu to ligninger, der udtrykker, at omkredsen er lig med 14 og at arealet er lig med 12. Eliminer den ene ubekendte (for eksempel B) og løs den fremkomne ligning i L.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.