Samfundsfag

Facebook

17. september 2014 af inddd (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej, er der nogle som kan komme på et godt hovedspørgsmål til emnet facebook hvor temaet er sociologi.

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2014 af 123434

Det kunne være relevant at kigge på de sociale mediers og facebooks rolle i vores identitsdannelse. Det passer også godt med sociologi

På Facebook kan ens venner anerkende en i form af flinke kommentarer og likes. Men man kan også eksperimentere med sin identitet på Facebook. Man kan præsentere sig selv på hvilken som helst måde og se hvordan det virker på andre mennesker.

Man kan argumentere for at vores identit udvikler sig på de sociale medier, og ikke bare i det virkelige liv. Vi snakker med andre mennesker på facebook. Når man snakker/skriver til andre, formes ens identitet. Vores holdning til tilværelsen bliver nemlig enten udviklet eller anerkendt. Når man snakker med andre mennesker, som har samme tanker som en selv, bliver ens holdning til tilværelsen bekræftet. Når man indgår i diskussioner/debatter udvikler man sig fordi, at der sker en udveksling af holdninger og værdier mellem mennesker.

Der foregår også mobning på facebook og andre sociale medier. Mobningen kan være meget grov, og der er en vis distance mellem offer og mobberen, som gør, at det kan blive meget grovt. En person kan udstilles meget groft på disse sider. Mobning på facebook og andre sociale medier kan foregå 24/7, mens mobning i skolegården ophører, når børnene får fri fra skole.


Skriv et svar til: Facebook

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.