Matematik

Matematik - lineær model

17. september 2014 af SafaaMustafa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Antallet af elever, der tog en studentereksamen på STX, er i perioden 2004-2009 steget med 850 pr år.  I 2004 var der 16 259 elever, der tog en studentereksamen på STX.

a) Indfør passende variable, og opstil en lineær model, der beskriver udviklingen i antallet af elever, der tog en studentereksamen på STX i perioden 2004-2009. 

Er en lineær model det samme som en linenær funktion? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. september 2014 af mathon

                  f(x) = y = 850·x + 16.259       når f(x) er antalllet af elever, som tager studentereksamen
                                                                x år efter 2004.


Svar #2
17. september 2014 af SafaaMustafa (Slettet)

b) Benyt modellen til at bestemme antallet af elever, der tog en studentereksamen på STX, i 2008.

c) Benyt modellen til at bestemme, hvornår antallet af elever, der tager en studentereksamen på STX, er oppe på 25000. 


Brugbart svar (2)

Svar #3
17. september 2014 af mathon

b)
               f(4) = y = 850·4 + 16259 


Brugbart svar (2)

Svar #4
17. september 2014 af mathon

c)
     Løs ligningen
                               25000 = 850·x + 16259


Skriv et svar til: Matematik - lineær model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.