Matematik

hjælp med matematik

17. september 2014 af koytukristianna (Slettet)
Hej, jeg skal bestemme koordinatsættet til hvert af de punkter på grafen for funktionen f(x)=x^3-x+1 hvori tangenten er parallel med linjen y=2x+5
Jeg ved ik hvad jeg skal lave...

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2014 af PeterValberg

Bestem den afledede funktion f'

Løs ligningen f'(x)= 2
hvilket giver dig de ønskede punkters x-koordinater,
indsæt disse i forskriften for f og bestem derved de tilhørende y-koordinater

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

At tangenten er parallel med y=2x+5 betyder, at de har samme hældning. Linjen har hældningen 2, så du skal finde de punkter på grafen, hvor tangenten har hældningen 2. Dvs. løs ligningen f '(x) = 2. Find derefter de tilhørende y-koordinater vha. forskriften for f.


Svar #3
17. september 2014 af koytukristianna (Slettet)

Taak! :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2014 af PeterValberg

Differentialkvotienten f'(x0) er defineret som hældningskoefficienten
for tangenten til grafen for f i punktet (x0,f(x0)), - idet tangenterne skal
være parallelle med linjen y = 2x + 5, skal tangenternes hældningskoefficienter
også være lig med 2, derfor kan du bestemme, ved hvilke værdier for x grafen for f
har disse tangenter, ved at løs ligningen f'(x) = 2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2014 af mathon


                    3x2 - 1 = 2


Skriv et svar til: hjælp med matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.