Matematik

Ligninger

17. september 2014 af Humanis (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg vil gerne have hjælp til nogle opgaver som jeg ikke kan finde ud af.

opg. 210: Løs ligningerne 1) x-2/6 - 2x+13/8 = 37/24 - 12+x/4 

opg. 227: Isoler x i udtrykket d+bx = ax+c . For hvilken værdier af a og b, kan det ikke lade sig gøre?

På forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2014 af mathon

opg. 210:
                        Multiplicer med 24 på begge sider for at bortskaffe nævnerne.


Svar #2
17. september 2014 af Humanis (Slettet)

Altså du mener at jeg skal gange med 24 på begge sider? Kan du måske vise mig hvordan det kommer til at ske?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2014 af mathon

opg. 227:
                      d - c = ax - bx = (a-b)x

                      x = (d-c)/(a-b)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2014 af mathon

#2

             \left (\frac{(x-2)}{6}-\frac{(2x+13)}{8} \right )=\left (\frac{37}{24}-\frac{(12+x)}{4} \right )     som multipliceres med 24

             \left (\frac{(x-2)}{6}-\frac{(2x+13)}{8} \right )\cdot 24=\left (\frac{37}{24}-\frac{(12+x)}{4} \right )\cdot 24

             \frac{(x-2)\cdot 24}{6}-\frac{(2x+13)\cdot 24}{8} \right )=\frac{37\cdot 24}{24}-\frac{(12+x)\cdot 24}{4} \right )

             (x-2)\cdot 4-(2x+13)\cdot 3=37-(12+x)\cdot 6

             (4x-8)-(6x+39)=37-(72+6x)

              


Svar #5
17. september 2014 af Humanis (Slettet)

Mange tak! :D


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.