IT

Konverter -1984 til binære tal

17. september 2014 af Ninjaaa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folkens, jeg skal konvertere -1984 til binære tal, og resultatet skal findes i exess8192. Jeg ved bare ikke hvad exess8192 er og hvad det går ud på.
Jeg ved at 1984 i binærform er skrevet på følgende måde: 00000011111
Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Hints:

8192 = 213 = 200016

-198410 = 1111 1000 0100 00002   ( = F84016 )

Men prøv at se her:  http://en.wikipedia.org/wiki/Excess-3

Som jeg læser det, betyder exess_N, at du skal offsette værdien -1984 med 8192 inden konvertering. Jeg kan bare ikke få det til at stemme.

Fx opnås, at i en byte, skevet ved exess128, kan skrive værdierne -128 . . 127 i stedet for 0 . . 255.


Svar #2
17. september 2014 af Ninjaaa (Slettet)

Når på den måde. Mange tag for hjælpen! :-)


Svar #3
17. september 2014 af Ninjaaa (Slettet)

tak*


Skriv et svar til: Konverter -1984 til binære tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.