Matematik

Find definitionsmængde og værdimængde for følgende funktioner:

17. september 2014 af Emnavn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Find definitionsmængde og værdimængde for følgende funktioner

please hjælp med disse opgaver kan ikke finde ud af dem

f(x)\frac{3}{2x}

g(x)= \sqrt{x^{2}}+81

h(x)= \frac{1}{log(x+5)}


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2014 af peter lind

f(x)     du kan ikke dividere med 0

g(x) Du kan ikke tage kvadratroden af et negativt tal

h(x) Logaritmefunktionen er kun defineret for positive tal og du kan ikke dividere med 0


Svar #2
17. september 2014 af Emnavn (Slettet)

men hvordan finder jeg Dm og Vm for alle 3 funktioner så? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2014 af SuneChr

For h (x)  skal der, for definitionsmængden, fratages de tilfælde, hvor
log (x + 5)  =  0       ∨         x + 5  ≤ 0        ∨     x + 5 = 1


Skriv et svar til: Find definitionsmængde og værdimængde for følgende funktioner:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.