Matematik

Nulreglen - problemer med ligning

17. september 2014 af microphone (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg kan ikke finde løsningen til flg. ligning via nulreglen:


(x^2 -4x) (x^2 + 2x - 3)=0

Efter at have ganget parentserne sammen og reduceret, sidder jeg fast her:

x^4 - 3x^2 - 2x^3 +4x = 0

Håber nogen kan hjælpe mig med at finde løsningen


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du skal ikke gange parenteserne sammen, men i stedet benytte nulreglen til at spalte den oprindelige ligning i de to ligninger

        x2 - 4x = 0   ∨  x2 + 2x - 3 = 0  .

Løs så hver af 2.-gradsligningerne for sig.

Nulreglen: et produkt er lig med 0, hvis og kun hvis en eller flere af faktorerne i produktet er lig med 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2014 af mathon

(x2 - 4x) (x2 + 2x - 3) = 0

     x · (x - 4) · (x + 3) · (x - 1) = 0


Svar #3
17. september 2014 af microphone (Slettet)

Tak for hjælpen, så kan jeg godt tage den herfra :)


Skriv et svar til: Nulreglen - problemer med ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.