Matematik

Bestem a så funktionen herunder er kontinuerlig

17. september 2014 af Emnavn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem a så funktionen herunder er kontinuerlig

f(x)\begin{cases} & \-x^3+2x-3{ } , x<2 \\ & \ x+a{ } , x \geq 2 \end{cases}

er der nogen der kan finde ud af denne? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2014 af mathon

der skal gælde
                          23 + 2·2 - 3 = 2+a


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

De to funktionsudtryk skal give samme værdi, når man indsætter x = 2 .


Svar #3
17. september 2014 af Emnavn (Slettet)

men hvad hedder udtrykket så når man har indsat 2 på x´es plads?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ved at sætte de to udtryk fra hver gren lig med hinanden med x = 2 indsat, finder man ligningen i #1, der benyttes til at bestemme værdien af a. Når de to udtryk giver samme funktionsværdi i grenpunktet, er funktionen kontinuert i dette punkt.


Skriv et svar til: Bestem a så funktionen herunder er kontinuerlig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.