Matematik

Nem ligning!

17. september 2014 af Michael23 - Niveau: B-niveau

Hej, er tvivl om hvorvidt jeg har regnet rigtigt?

Kan du godt gange x med y?

Hvordan gør man rigtigt hvis dette er forket?

x (2-y) = x*2 = x*y = 2x - xy

P.S den her ligning forvirrer mig også lidt, igen pga. at x og y bliver blandet sammen i starten:

2x(y−2)*3


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2014 af LeonhardEuler

x(2 - y) = 2x - yx = 2x - xy 

Husk at dit lighedstegn ikke er gyldige for x(2 - y) ≠ x•2 ≠  x•y ≠ 2x - xy , men  x(2 - y) = 2x - xy

2x(y − 2)•3 = 6x(y - 2) = 6xy - 12x


Skriv et svar til: Nem ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.