Matematik

grænseværdig e

17. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Find grænseværdien

(1-/10^m)^(10^m)

for m gående mod uendelig.

Vi ved (1-1/n)^n=1/e


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2014 af LeonhardEuler

Er det:

\lim_{m\rightarrow \infty }\left ( 1 - \frac{1}{10^m} \right )^{10^m}


Svar #2
17. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

ja


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2014 af SuneChr

For  n og m ∈ N  er der vel ikke forskel, om det er n eller 10m som foranlediger, at potensen → 1/e   ?


Svar #4
17. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

det virker til at den gå mod 1/e, men at den bare konvergerer hurtigere end (1-1/n)^n 


Svar #5
17. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

hvad er sandsynliugheden for at der findes 100 0'er i en streng af tilfældige cifre af uendelig længde ?

fx (12975566544....)


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2014 af Stats

Jeg tænker at sandsynligheden er lige så stor, som at Johannes Smidt fra ønskelisten bliver valgt som regeringsformand til næste folketingsvalg :D

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #7
17. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

:p


Brugbart svar (2)

Svar #8
17. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Dronningens veje er uransagelige, så det er nok svært at beregne en sandsynlighed for den hændelse.


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. september 2014 af Stats

:D

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #10
17. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

#8 Men den findes jo. Jeg mener det går mod 1-1/e =0.63


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Jeg refererede til hændelsen i #6.


Svar #12
17. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

men vil du ikke give mig ret?

man kan betragte det som en binomialfordeling eller bernoulli proces

p(n,p,k=0)=K(n,k)*p^k * (1-p)^(n-k)

hvor k er antal succes. Denne kan sættes lig 0.

p=10^(-m) hvor m er længden af strengen,

Men man kan sætte p=1/n, så n=10^m.

Så får vi for k=0 at det giver 1/e, ikke sandt?


Svar #13
17. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

hvor strengens længde går mod uendelig. altså for m og n stor


Svar #14
17. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)


Svar #15
17. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

Vil I ikke nok hjælpe mig

Vedhæftet fil:n.pdf

Svar #16
17. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

Er der ingen, der vil hjælpe mig med mit spørgsmål i pdf-filen i #15 ? Please,


Brugbart svar (1)

Svar #17
18. september 2014 af peter lind

Argumentet holder ikke af flere grunde.

Du må i første omgang regne med endelige tal. Så har du to tal N og n. N er antal cifre i en delstreng af idet du kalder for et "normal tal." n er antal cifre i din streng. Bortset fra at N>>n er de to tal uafhængige, så du skal regne med grænseovergan for to variable. Det er absolut ikke nogen nem opgave og formodentlig ikke noget du kender til.

For det andet sætter du bare p = 1/n. Der er slet ikke noget holdpunkt for at det holder.


Svar #18
18. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

du ved ik hvad jeg kender til


Skriv et svar til: grænseværdig e

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.