Matematik

2. gradsligning - finde diskriminanten

17. september 2014 af LivaAaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. Jeg har lidt problemer med at finde diskriminanten i denne her 2. gradsligning. 

6x^2-12x-18=0

Diskriminanten:

d=b^2-4ac

(-12)^2-4*6*(-18)=576

Jeg ved at d = 16, men hvorfor får jeg så d = 576 ? Håber i vil hjælpe mig. Knus liva  


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

d = 576 er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2014 af SuneChr

# 0
Du har fundet diskriminanten for den normerede 2.gr.s. ligning
x2 - 2x - 3 = 0
Løsningen er den samme ved at sætte 6 udenfor en parentes.


Svar #3
17. september 2014 af LivaAaa (Slettet)

ja okay. Mange tak for jeres svar :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. september 2014 af mathon

det er samme ligning, så rodberegningen ender med de samme rødder:

            6x^2-12x-18=0

             x=\frac{-(-12)\pm \sqrt{576}}{2\cdot 6}=\frac{12\pm 24}{12}=1\pm 2=\left\{\begin{matrix} 3\\-1 \end{matrix}\right.

.

            x^2-2x-3=0

             x=\frac{-(-2)\pm \sqrt{16}}{2\cdot 1}=\frac{2\pm 4}{2}=1\pm 2=\left\{\begin{matrix} 3\\-1 \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: 2. gradsligning - finde diskriminanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.