Matematik

Reducere udtrykket!

17. september 2014 af Michael23 - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan forklare mig hurtigt hvad der foregår når man skal løse de her 2 opgaver? - Forvirrer mig virkeligt!
 

A) 11x-7y-(10x+6y) =
B) 15a-(12a-(3a+5)) =

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hæv minusparenteserne indefra og ud, og træk så sammen.


Svar #2
17. september 2014 af Michael23

#1

12a+3a+5-15a?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man hæver en minusparentes ved at ændre fortegn for hvert led i parentesen. Leddet 15a er helt uden for parenteserne og skal ikke have fortegnet ændret. Leddet 12a er i den ydre minusparentes og skal have fortegnet ændret. De to andre led er korrekte.


Svar #4
17. september 2014 af Michael23

#3 oh okay, jeg har fattet det nu men ved ikke om jeg kan bruge det til at regne rigtigt nu :)

altså: 15a-12a+3a+5 = 6a+5 ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt.


Svar #6
17. september 2014 af Michael23

#5 du er den bedste! :)

Forresten, hvad med opgave A?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Prøv også at løse den. Her er der kun én parentes at hæve.


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#6

11x-7y-(10x+6y)        ophæv minusparentes

11x - 7y - 10x - 6y     reducer

...


Svar #9
17. september 2014 af Michael23

#7 - #8

11x - 10x = 1x

7y - 6y = 1y

1x - 1y?


Brugbart svar (1)

Svar #10
17. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, det er jo -7y - 6y . Se også svaret i #8.


Brugbart svar (1)

Svar #11
17. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#9

11x - 7y - (10x + 6y)

11x - 7y - 10x - 6y

1x - 13y


Svar #12
17. september 2014 af Michael23

#10

-7y - 6y = -13y?

1x - 13y?


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, netop.


Svar #14
17. september 2014 af Michael23

Tak #10 - #11

Vidunderligt! :)


Skriv et svar til: Reducere udtrykket!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.