Matematik

Nogle der kan hjælpe med disse opgaver ? ( Plan geometri)

17. september 2014 af Popmepi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey, er der nogle der kan hjælpe med disse opgaver? Se vedhæftet billede (: 

Vedhæftet fil: opg..png

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2014 af mathon

α's sejllinje    \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 0\\-40 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} -80\\-160 \end{pmatrix}\; \; \; \; \; \; \; t\in \mathbb{R}

β's sejllinje    \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 0\\30 \end{pmatrix}+s\cdot \begin{pmatrix} -120\\-60 \end{pmatrix}\;\; \; \; \; \; \; \; \; \; t\in \mathbb{R}


Svar #2
17. september 2014 af Popmepi (Slettet)

Vektorer må ikke anvendes.. ): 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

5), 6) Opstil parameterfremstillinger for skibene Alphas og Betas sejlruter, idet tiden t bruges som parameter. Bestem hastigheden for Beta, så at de to sejlruter skærer hinanden til samme tidspunkt.

7) Opskriv ligningen for cirklen med centrum i Delta og med radius lig med båden my's hastighed ganget med 1 time.

Det er uvist, om enhederne for positionerne er km eller sømil.

8) Benyt punkt-linie-afstandsformlen.


Svar #4
17. september 2014 af Popmepi (Slettet)

Okay, dette har jeg gjort i opgave 5.

Vi har skæringspunktet 46,67;53,33

Vi udregner så længderne af |Alphaskæringspunkt|=74,537km og |Betaskæringspunkt|=81,987km

Udregner så tiden det tager for alpha at komme til skæringspunktet

Alpha = 15knob * 1,825km / t = 27,373 km / t 

Alpha = 74,537km/ 27,375(km/t) = 2,7228t < = > 2 timer og 43mins

Hvordan pokker finder jeg nu hastigheden for Beta?

Jeg ved jeg har formlen V = S / T .. men jeg sidder lidt fast. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2014 af mathon

α's afstand til kursskæringspunktet er 74,5356 sømil
tid for α at nå til kursskæringspunktet:

                                                                t = (74,5356 sømil) / (15 sømil/time) = 4,96904 timer

β's kritiske kollisionshastighed beregnes af β's afstand til kursskæringspunktet, som er 81,9892 sømil
og tiden 4,96904 timer
dvs

v_{kollisionskritisk}=\frac{81,9892\; s\o mil}{4,96904\; timer}=16,5 \; knob                      


Svar #6
18. september 2014 af Popmepi (Slettet)

@Mathon

Hvis du ikke skulle gøre det via sømil, og istedet via km / t giver Alpha's t = 15knob * 1,825km / t = 27,373 km / t ? 


Skriv et svar til: Nogle der kan hjælpe med disse opgaver ? ( Plan geometri)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.