Matematik

reducere

17. september 2014 af SolSmil (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg er i gang med at øve mig i at reducere. Jeg faldt så for opgave a) og c) (jf. fil) men kan ikke se hvordan de når frem til resultatet. Jeg har prøvet mig frem, men det er forgæves.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du kan så trøste dig med, at vi heller ikke kan se det. Der er ikke noget vedlagt.


Svar #2
17. september 2014 af SolSmil (Slettet)

Hov!

Vedhæftet fil:foto.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #3
17. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

a)

        (x + y) / ((1/x) + (1/y))          Forlæng til fællenæver for brøkerne i nævneren

      = (x + y) / ((y+x)/(xy))            Divider med brøken ved at gange med den omvendte brøk

      = (x + y) · (xy) / (x+y)            Forkort

      = xy .


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

c) Her drejer det sig også om at finde fællesnævnere

        (y + 2y/(y-2)) / (1 + 4/(y2-4))          Forlæng i tælleren  og forlæng i nævneren

     = ( (y·(y-2) + 2y)/(y-2)) / ((y2-4 +4)/(y2-4))       reducer hver af brøkerne

     = (y2/(y-2)) / (y2/(y2-4))         Divider med brøken ved at gange med den omvendte

     = (y2/(y-2)) · (y2-4)/y2          Forkort

     = (y2-4)/(y-2)                      Benyt nu en kvadratsætning til at faktorisere tælleren

     = (y+2)(y-2) / (y-2)              Forkort

      = y+2


Skriv et svar til: reducere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.